Veel gestelde vragen

 

WELKE VOORDELEN HEEFT EEN CPM MACHINE?

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Thuis revalideren in vertrouwde huiselijke sfeer.
 • Sneller ontslag uit het ziekenhuis mogelijk indien men het gebruik van CPM thuis continueert.
 • Sneller herstel van kraakbeen en pezen.
 • Verhoogt beweeglijkheid en soepelheid van het gewricht.
 • Helpt complicaties zoals gewrichtsstijfheid en adhesie voorkomen en te verminderen.
 • Sneller de dagelijkse activiteiten kunnen hervatten.
 • Wetenschappelijke studies tonen aan dat revalideren met een CPM betere postoperatieve resultaten geeft.
 • Alle CPM machines zijn uitgerust met comfortabele, afwasbare rubberen bekleding of vooraf gedesinfecteerde vacht bekleding of lange matten.
   

KAN EEN CPM APPARAAT MIJ OOK HELPEN?

Een CPM machine kan u helpen na operaties waarbij gewrichten vervangen worden, en alle voorkomende operaties in, aan en om de gewrichten of waar gewrichten deel van uit maken, zoals:

 • Bijzondere botbreuken waarbij gebruik wordt gemaakt van pennen, platen, schroeven of externe fixateurs;
 • Botbreuken die doorlopen tot in het gewricht (intra-articulair);
 • Operaties bij kraakbeen aandoeningen of autologe chondrocyten transplantatie (a.g.v. kraakbeenverlies);
 • Operatief behandelde fracturen en pseudoarthrose:
 • Aanhechting of reconstructie van pezen, spieren of kruisbanden;
 • Gewrichtsmobilisatie onder narcose;
 • Arthrotomie, arthroscopie;
 • Oefenstabiele breuken;
 • Meniscusoperatie;
 • Kruisbandreconstructies;
 • en nog vele anderen;

Ook door ander onvermogen, bijvoorbeeld lichamelijke en/of geestelijke beperkingen, om actief zelfstandig te oefenen kan een CPM toestel helpen

Bent u niet zeker of een CPM machine geschikt is en of het u kan helpen? U mag ons te allen tijde bellen of bespreek het met uw specialist of fysiotherapeut, zij kunnen u hierin adviseren of contact met ons opnemen op nummer 053 536 09 09.

IS ER VOOR ELK GEWRICHT EEN CPM MACHINE?

MEDICAL sot BV heeft CPM machines voor de knie, de heup, de enkel, de elleboog, de schouder, de pols en de vinger/hand.
Wij zijn het enige bedrijf dat verschillende merken en soorten CPM apparatuur heeft en daardoor altijd de juiste machine kan leveren.
Indien mogelijk plaatsen wij dezelfde machine die u al in het ziekenhuis hebt gebruikt, zodat de continuïteit in de revalidatie gewaarborgd wordt.

Kijk bij CPM oplossingen voor de verschillende CPM machines

WAT KOST HET HUREN VAN EEN CPM MACHINE?

Voor het huren van een CPM bestaat er een vast tarief. Het maakt hierbij niet uit welk gewricht er beoefend moet worden

Voor meer informatie kunt u ons mailen op info@medical-sot.nl of bellen op 053-536 09 09.

WORDT EEN CPM MACHINE VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERAAR?

Alle zorgverzekeraars hebben het gebruik van deze apparatuur binnen de DBC/DOT laten vallen, indien de aanvraag en behandeling in Nederland plaatsvindt.

Dat betekent dat het ziekenhuis de kosten moet dragen omdat het onder de patiënt verzekerde zorg valt. Voor aanvragen uit bijvoorbeeld België en Duitsland gelden andere regels, maar veel zorgverzekeraars hebben hiervoor aparte regelingen.

Voor particuliere huur raden we aan om even contact op te nemen met uw verzekeraar.

Afhankelijk van de verzekeraar is het (soms) mogelijk vergoeding of terugbetaling te krijgen.

Hiervoor is meestal wel een aanvraag nodig van uw specialist.

MOET IK OP VOORHAND AANGEVEN HOE LANG IK WIL HUREN?

U hoeft niet op voorhand aan te geven hoe lang u een machine wilt huren. Het verloop van de revalidatie is immers moeilijk te voorspellen.
De minimum huurperiode is twee weken. Vanaf dan kunt u de CPM per dag huren zolang als nodig is. Hebt u de CPM niet meer nodig? Eén telefoontje of e-mailbericht genoeg. We zetten dan die dag de huur stop.

WAT IS DE LEVERTIJD VOOR EEN CPM MACHINE / TOESTEL?

Wij leveren 7 dagen per week CPM apparatuur door heel Nederland. Graag bezorgen we uw CPM op de dag van thuiskomst / ontslag. Het helpt ons om de aanvraag vóór de ontslagdatum te ontvangen.
Het is ook mogelijk om de CPM in het ziekenhuis bij u te plaatsen, waarna u zelf de machine in de auto naar huis vervoert (alleen mogelijk bij machines voor de knie). De machine is dan al goed afgesteld en u weet hoe de handcontroller werkt. U kunt dan gelijk na thuiskomst het oefenen continueren.
Nadat de aanvraag bij ons is binnengekomen nemen wij direct contact met u op voor het plannen van een afspraak.

WIE KOMT MIJN CPM TOESTEL BRENGEN?

Medical SOT bv heeft verpleegkundigen en fysiotherapeuten in vaste dienst die de machine bij u komen plaatsen en precies op uw lichaam afstellen. U krijgt uitgebreid uitleg over de handbediening van de CPM.

Gedurende de behandeling nemen wij regelmatig contact met u op over de voortgang e.d. Daarnaast zijn wij 7 dagen in de week beschikbaar voor vragen.
Na de behandeling wordt de CPM weer bij u thuis opgehaald en eenmaal bij ons volledig nagekeken en gereinigd.

KAN IK OOK HUREN IN BELGIE EN DUITSLAND?

Het komt regelmatig voor dat wij onze CPM apparatuur in het grensgebied van België en Duistland plaatsen. Dit zijn vaak mensen die daar wonen, maar in Nederland onder behandeling en verzekerd zijn.

Als iemand in België of Duitsland geholpen is, gelden er andere regels dan in Nederland (via de DBC/DOT). Vraag ons naar de mogelijkheden voor de vergoeding of neem contact op met uw zorgverzekeraar, afdeling buitenland.

KRIJG IK UITLEG OVER HOE DE CPM MACHINE MOET WORDEN AFGESTELD?

Het is belangrijk dat de machine precies op uw lichaam wordt afgesteld. Dit doen wij voor u. U hoeft nadien niets meer aan de afstelling te veranderen.

Uiteraard leggen wij u uit hoe de handcontroller werkt en hoe u het aantal graden kunt veranderen. Deze handcontrollers zijn erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast laten wij ook een informatiemap bij u achter waarin alles nog eens staat beschreven.

HOEVEEL MAG IK HET CPM TOESTEL GEBRUIKEN PER DAG?

Het aantal graden en de duur van de oefeningen wordt meestal bepaald in het ziekenhuis door de specialist of fysiotherapeut. Omdat dit erg afhankelijk is van de diagnose en behandeling is kunnen wij hier helaas geen advies over geven.

KAN IK DE CPM MACHINE OOK KOMEN OPHALEN?

Wij plaatsen 7 dagen in de week CPM apparatuur door heel Nederland. Voor een goede afstelling op het lichaam is het van belang dat dit gebeurt op de plaats waar de machine wordt gebruikt. U kunt de machine dus niet bij ons ophalen.

IS HET MOGELIJK OM EEN CPM TOESTEL TE KOPEN?

Voor particulieren is huren vrijwel altijd voordeliger dan om er één aan te schaffen. Om financieel voordeel te kunnen halen uit de aankoop van een nieuwe CPM zou men al meer dan een jaar moeten huren.

Indien u er toch over denkt om een machine aan te schaffen kunnen wij een offerte voor u maken.

HOE VERLOOPT DE BETALING?

Wanneer het ziekenhuis de aanvraag voor het huren van de CPM machine voor u heeft gedaan krijgt u geen rekening. Dit wordt afgehandeld door het ziekenhuis.
Bij particuliere huur krijgt u de factuur achteraf. In een aantal gevallen is deze in te dienen bij de zorgverzekeraar. Wij raden u aan om hierover vóóraf te informeren.