Hoe werkt het

Uw medisch specialist kan een CPM bij ons aanvragen. Alle zorgverzekeraars hebben het gebruik van deze apparatuur binnen de DBC/DOT laten vallen, indien de aanvraag en behandeling in Nederland plaatsvindt. Dat betekent dat het ziekenhuis de kosten moet dragen omdat het onder de patiënt verzekerde zorg valt. Voor aanvragen uit bijvoorbeeld België en Duitsland gelden andere regels, maar veel zorgverzekeraars hebben hiervoor aparte regelingen.

De aanvraag kan het best gedaan worden voordat u het ziekenhuis verlaat, zodat er geen onderbreking is in uw revalidatie. Na aanvraag van uw specialist komen wij binnen 24 uur bij u thuis met de voorgeschreven CPM. Wij stellen het apparaat voor u in volgens het voorschrift van uw behandelaar en u krijgt duidelijke uitleg hoe u de machine moet bedienen.

Daarna kunt u zelfstandig aan uw revalidatie werken. U gebruikt het apparaat bijvoorbeeld drie keer per dag een uur. Tijdens het oefenen kunt u TV kijken of een boek lezen of zelfs slapen. Mocht u vragen hebben of als er storingen zijn, dan kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereiken. Wij bellen u ook regelmatig om te informeren naar de voortgang.

Vaak is het ook goed om tijdens de passieve revalidatie al te beginnen met het actief bewegen van uw gewricht (dit is afhankelijk van de operatie). Dit kunt u het beste gedoseerd doen. Tegen een kleine vergoeding kunnen wij een hometrainer leveren. Hiermee kunt u alvast op uw eigen niveau de actieve revalidatie in gang zetten. Klik hier voor meer informatie.