Excentrische pedaalarmen

ROM Pedalen of ook wel Excentrische pedaalarmen voor verkoop en verhuur (op hometrainer)

Belangrijkste kenmerken van onze excentrische crank

Fietsen vanaf een kniebuiging van 70-80 graden. Ter vergelijking; als u geen beperkingen heeft in knie of heup is de kniehoek bij fietsen ongeveer 120 graden wanneer het pedaal boven is.

Instelbaar naar een kniehoek van 85-95 en 100-110 graden (naar mate van herstel of afhankelijk van uw beperking in knie of heup).

Behoud van de normale en juiste fietspositie, beenstrekking en voetplaatsing

Eenvoudig zelf te monteren met gebruik van uw huidige trapper in ca.15 minuten

Geschikt voor iedere (elektrische) fiets

Bewezen effect

reduceert revalidatiekosten

stimuleert het eigen initiatief

zorgt voor behoud van zelfredzaamheid en mobiliteit


Voordelen van het gebruik van een excentrische pedaalarm

Zoals u op de eerste afbeelding hierboven kunt zien, blijft de strekking van het been altijd optimaal, terwijl de buigingshoek in verschillende standen kan worden verkleind ten opzichte van de normale hoek die u nodig heeft om te kunnen fietsen. Deze pedaalarmen zijn te monteren op alle soorten fietsen. Dus ook makkelijk te verplaatsen van uw eigen hometrainer naar de fiets waar u buiten op fietst. Het is dus mogelijk om te fietsen met een buigingshoek die begint bij 70 graden. Het is een eenmalige investering, waar u de rest van uw leven iets aan heeft.

U dient bij de bestelling wel duidelijk aan te geven of u er 1 nodig heeft voor het linker of het rechterbeen Deze excentrische pedaalarmen, zijn makkelijk zelf te monteren op uw normale fiets of (elektrische) fiets met trapondersteuning. In overleg is het ook mogelijk dat wij de pedaalarm voor u monteren.

De kosten per stuk bedragen € 179,- incl. BTW Deze kosten zijn excl. verzendkosten (NL € 7,95, België € 13,-) en montage

Bestel ze via mail: Info@medical-sot.nl of bel: 053-5360909


Er zijn verschillende soorten pedaalarmen.

De eerste is een cranckverkorter. 4e afbeelding, maar wordt wel als eerste genoemd.

Deze is bedoeld voor mensen met een verschil in beenlengte.

Deze is 1 keer op hoogte in te stellen en blijft daarna op de fiets gemonteerd zitten.

De kosten per stuk (links of rechts) bedragen € 68,- incl. BTW. Deze kosten zijn excl. verzendkosten (NL € 7,95, België € 13,-) en montage als wij dat voor u moeten doen.


Een ROM-Pedaal, ook we excentrische pedaalarm genoemd, maakt fietsen mogelijk wanneer u uw knie, heup of prothese beperkt kunt buigen. Dit handige hulpmiddel voor de fiets wordt gemonteerd tegen de bestaande pedaalarm (crank) van uw (elektrische) fiets.


Hieronder ziet u een afbeelding waar 2 verschillende pedaalarmen op staan afgebeeld.

Welke u nodig heeft, is afhankelijk van de crank die op de fiets of hometrainer gemonteerd is.

De eerste type 1 (ROM pedaal) is makkelijk van de ene naar de andere fiets te verplaatsen. Bijvoorbeeld van de hometrainer naar uw normale fiets. Type 2 (ROM herstel) is meer werk, maar kan ook van fiets worden gewisseld.

De ROM-Herstel wordt geleverd in twee uitvoeringen.

De huidige crank (pedaalarm) van uw hometrainer bepaalt welk type geschikt is:

Type 1 is voor de ronde crank met een ronde achterzijde

Type 2 is voor de gebogen crank met een vlakke achterzijde.

De ROM herstel gebruiken wij ook als we een hometrainer leveren, waar een excentrische pedaalarm op gemonteerd dient te worden.

De kosten voor verhuur zijn € 25,- per week voor een hometrainer en € 2,50 extra als u een ROM herstel wil of moet gebruiken.

De kosten voor aanschaf zijn per stuk (links of rechts) bedragen € 189,- incl. BTW. Deze kosten zijn excl. verzendkosten (NL € 7,95, België € 13,-) en montage


Deze hieronder afgebeelde pedaalarm (ROM reva) is bedoeld voor de professional / fysiotherapeut. Deze wordt gemonteerd op de fiets / hometrainer en blijft daar ook op zitten. Dit is om hem makkelijk om te kunnen bouwen als er meerdere patiënten zijn met een beperking in de buiging. De ROM reva wordt ook altijd als set geleverd links en rechts.

De kosten per set (links en rechts) bedragen € 675,- excl. BTW. Deze kosten zijn excl. verzendkosten (NL € 7,95, België € 13,-) en montage