CPM Huren

Bij Medical SOT kunt u een CPM toestel (elektrische motorslede) huren voor de thuissituatie. Meestal worden de kosten gedragen door het ziekenhuis.

Uw medisch specialist kan een CPM bij ons aanvragen. Alle zorgverzekeraars hebben het gebruik van deze apparatuur binnen de DBC/DOT laten vallen, indien de aanvraag en behandeling in Nederland plaatsvindt.

Dat betekent dat het ziekenhuis de kosten moet dragen omdat het onder de patiënt verzekerde zorg valt. Voor aanvragen uit bijvoorbeeld België en Duitsland gelden andere regels, maar veel zorgverzekeraars hebben hiervoor aparte regelingen.

De aanvraag kan het best gedaan worden voordat u het ziekenhuis verlaat, zodat er geen onderbreking is in uw revalidatie. Na de aanvraag van uw specialist komen wij binnen 24 uur bij u thuis met de voorgeschreven CPM. Wij stellen het apparaat voor u in volgens het voorschrift van uw behandelaar en u krijgt duidelijke uitleg hoe u de machine moet bedienen.

Daarna kunt u zelfstandig aan uw revalidatie werken. U gebruikt het apparaat bijvoorbeeld drie keer per dag een uur. Tijdens het oefenen kunt u TV kijken of een boek lezen of zelfs slapen. Mocht u vragen hebben of als er storingen zijn, dan kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereiken. Regelmatig bellen wij u ook om te informeren naar de voortgang.