CPM

Een CPM apparaat wordt op verzoek van uw behandelend specialist geplaatst. Het gebruik van een CPM in de thuissituatie (en nog veel meer hulpmiddelen) valt onder de DBC van het ziekenhuis. Dit betekent dat het ziekenhuis de kosten op zich neemt en via de DBC op uw zorgverzekeraar kan verhalen. Dit onder de noemer van ziekenhuis verplaatste zorg / patiënt verzekerde zorg. Met veel ziekenhuizen in Nederland, hebben wij leveringsafspraken gemaakt en kunnen wij de machine de volgende dag en soms ook nog wel de zelfde dag bij u plaatsen. Het ziekenhuis heeft afspraken gemaakt met uw zorgverzekeraar en kan de kosten voor een CPM vergoed krijgen via de DBC regeling. Alleen als mensen in het buitenland zijn geholpen, gelden andere regels.

Het is ook mogelijk om als particulier bij ons een CPM te huren. Hiervoor kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Wij plaatsen een CPM bij patiënten thuis, in het ziekenhuis of zorginstelling. Daarvoor zijn we 7 dagen per week bereikbaar.

Bovendien leveren wij als enige in Nederland buigmachines van vier verschillende merken, namelijk Artromot, JACE, Kinetec en Waveflex. Voor ieder gewricht hebben wij dus de optimale CPM beschikbaar.

Ook voor onderhoud en het oplossen van storingen zijn wij te allen tijde bereikbaar.

De voordelen van het gebruik van een buigmachine zijn een snellere revalidatie en een kortere ziekenhuisopname doordat de CPM thuis gebruikt kan worden.

De CPM therapie is bedoeld voor alle patiënten die na een operatie:

  • niet in staat zijn om zelf voldoende te bewegen door bijvoorbeeld pijn of vocht;
  • niet actief mogen bewegen;
  • wel actief mogen bewegen, maar niet mogen belasten.