Excentrische pedaalarm

Excentrische pedaalarm voor verhuur (op hometrainer) en verkoop

    

Zoals u op de afbeelding hierboven kunt zien, blijft de strekking van het been altijd optimaal, terwijl de buigingshoek in verschillende standen kan worden verkleind ten opzichte van de normale hoek die u nodig heeft om te kunnen fietsen. Deze pedaalarmen zijn te monteren op alle soorten fietsen. Dus ook makkelijk te verplaatsen van uw eigen hometrainer naar de fiets waar u buiten op fietst. Het is dus mogelijk om te fietsen met een buigingshoek die begint bij 70 graden. Het is een eenmalige investering, waar u de rest van uw leven iets aan heeft.

U dient bij de bestelling wel duidelijk aan te geven of u er 1 nodig heeft voor het linker of het rechterbeen Deze excentrische pedaalarmen, zijn makkelijk zelf te monteren op uw normale fiets of (elektrische) fiets met trapondersteuning. In overleg is het ook mogelijk dat wij de pedaalarm voor u monteren.

De kosten per stuk bedragen € 169,- incl. BTW Deze kosten zijn excl. verzendkosten (NL € 6,95, België € 13,-) en montage

Bestel ze via mail: Info@medical-sot.nl of bel: 053-5360909

Er zijn verschillende soorten pedaalarmen.

Deze hieronder is makkelijk van de ene naar de andere fiets te verplaatsen. Bijvoorbeeld van de hometrainer naar uw normale fiets.

Deze hieronder afgebeelde pedaalarm is bedoeld voor de professional / fysiotherapeut. Deze wordt gemonteerd op de fiets / hometrainer en blijft daar ook op zitten. Dit is om hem makkelijk om te kunnen bouwen als er meerdere patiënten zijn met een beperking in de buiging. De trapper is op deze afbeelding niet weergegeven, maar wordt uiteraard wel meegeleverd. Dit blok gebruiken wij ook als we een hometrainer leveren, waar een excentrische pedaalarm op gemonteerd dient te worden.

De kosten per set (links en rechts) bedragen € 499,- excl. BTW. Deze kosten zijn excl. verzendkosten (NL € 6,95, België € 13,-) en montage

Bewezen effect

  • reduceert revalidatiekosten
  • stimuleert het eigen initiatief
  • zorgt voor behoud van zelfredzaamheid en mobiliteit

Voordelen van het gebruik van een excentrische pedaalarm

  • Al starten met de fietstraining met een knieflexie van 70 graden
  • Eenvoudig instelbaar, naar mate van herstel, naar 85-95 en 100-110 graden knieflexie
  • Behoud van correcte fietshouding, beenstrekking en voetplaatsing
  • Geschikt voor iedere fietstrainer met gebruik van de huidige pedalen

TIP! Voor mensen met een blijvende beperking aan knie of heup biedt deze pedaalarm een passende oplossing voor de eigen fiets.

Uitvoering en gebruik in de praktijk

De excentrische pedaalarm is geschikt voor iedere ergometer fietstrainer en wordt tegen de bestaande pedaalarm (crank) gemonteerd. Dit fietshulpmiddel is eenvoudig te monteren en krijgt een permanente plek op de ergometer. De traploze verstelling van de trappers maakt het in- en omstellen snel en makkelijk.

De excentrische pedaalarm is gemaakt van hoogwaardig materiaal in een neutrale afwerking en wordt geleverd in een linker- en een rechtervariant.